Hus nr 19

Säljaren ringde nyss upp och sa att vi fått vårt förstahandsval! Gissa om jag blev glad?! 

Jag var nr 5 som mailade men ingen före mig hade nr 19 som första val, så vi fick det! Hoppas att allt annat ramlar på plats också så att vi kan flytta dit om 1,5 år B-) Lååång tid kvar... Men jag hoppas (om vi köper detta) att det kommer kännas lika bra, om inte bättre, när det är dags att flytta in!

/ Ems.

Flytt till Vega?

Nu har jag precis suttit och vaktat vid datorn. Beredd att prick kl 9, skicka iväg ett mail med intresseanmälan på kedjehus i nya Vegastaden som strax ska börja byggas.

Skickade ett mail 9,00 och sedan ett till 9,01 bara för att vara säker, haha! Man fick ange 1, 2, 3 handsval. Hoppas, hoppas, hoppas att vi får nån av dom! Trots att ingenting har byggts ännu så kändes det bara helt perfekt! Det ska byggas dagis, skola, litet centrum och en ny tågstation - Vega, precis nedanför "vårt" framtida hus, perfekt med nära till tåget! 

Om vi inte får något hus där så kommer jag bli riktigt ledsen, då vet jag inte vad jag gör... När vi gick runt där och tittade på marken, full av berg, sten och fällda träd, marken där husen ska börja byggas om några månader, så fick jag en sån perfekt bild av "vårt" hus, med fin baksida, en liten plaskpool till Hugo som han kan svalka sig i. En lekpark bara några meter från huset där han kan leka och träffa nya kompisar. Vänner att växa upp med! Gångavstånd till hans dagis och kanske skola, om han vill gå där. Promenad till lilla centrumet bara ett par hundra meter bort, om ens så långt. Helt perfekt! 

En enda negativ sak med detta positiva är att inflyttning sker först 15/16... Alltså ca 1,5 år kvar :( Men det var så perfekt där så vi är villiga att vänta på det här! 

Håll tummarna för att vi får ett hus där!

/ Ems. 

6-månaderskontroll

Igår var vi på BVC på 6 mån kontroll. Hugo kan flytta en sak mellan händerna, vilket är något barn i hand ålder bör kunna, så det var ju skönt att få se och höra att han kunde det. Sköterskorna tyckte att Hugo satt jättefint och stadigt, så duktig så! 

Han väger numera 9220 gr och är 69,5 cm! Sist (för ca 1 månad sen) vägde han 8,3 kg, så han har ökat nästan 1 kg den senaste månaden! ;-D Mammas lilla knubbis! Han har även växt från 67 cm till 69,5 cm senaste månaden :-) 




Stora killen! Växer så snabbt... :-* <3

/ Ems.

Friday

Idag åkte vi hem till min familj direkt när Dan slutat jobbet! Vi blev bjudna på massa gott försnacks och sedan grillad kyckling med pommes och sallad till middag! :-D Nomnom...! 

Hugo älskar att busa med mommo, moffa och moster! Men var lite fundersam när han såg Musa, haha! Men det gick bra att busa med honom också :-) 

Imorgon ska jag och poopie stå på loppis i Sjödalsparken, Huddinge. Ska bli intressant! Hoppas vi blir av med all skit haha! :-D Det finns 200 bord och vi bokade de 2 sista, snacka om tur! Annars hade vi åkt till Solvalla på loppis, men Huddinge är ju mycket närmare så det var perfekt att mamma hittade denna loppis åt oss istället! 

/ Ems.

Öppna fsk igår



Igår var jag och H på öppna förskolan i Enskededalen med tant Sanera och Albie! Hugo tyckte det var sååå roligt med alla barn och massa roliga leksaker! Måste gå dit fler ggr :) Kl 14 var det sångstund, Hugo älskar ju när man sjunger för honom så jag tror han gillade sångstunden väldigt mycket! 

Vid 15,30 när de stängde så gick vi till Gullmars (eftersom bussen bara åkte förbi oss). Därifrån åkte vi till Skanstull och tittade i några butiker. Köpte en ny keps till Hugo, likadan som han redan har, för den han hade har blivit för liten :O Han fick den i påskpresent och då var den till och med lite stor... Han växer så fort! <3

/ Ems.

Mamsens jobb igår och lite utvecklingsinfo

Igår var jag och H på mitt jobb och hälsade på! En liten överraskningsvisit då ingen visste att vi skulle komma. Alla blev så glada att se oss, de har tjatat lite på mig hehe ;-) "Min" lilla grupp var helt tagna av Hugos charm, ingen kunde slita sig! Tror vi stod stilla i minst 30 min och dom bara tittade på Hugo och när han log eller skrattade så sa alla: "aaaaawwwww!" Haha :-D min lilla charmknutte! <3 

Sedan gick vi upp 2 våningar och hälsade på fammo också! Hon blev riktigt överraskad och superglad! Hon hade saknat Hugo massor, så vi stannade och lunchade. Och sedan skulle hon gå hem tidigt så vi väntade på henne :-) När vi var påväg till t-banan så ville fammo gå in på H&M och kolla barnkläder. Hon hittade 4 coola plagg som hon ville köpa till Hugo, så nu kan han glida med stil i sommar och vissa plagg kan han nog ha i höst också ;-) 


En "jacka" och jeans från fammo. 


Hugo och mamman matchade med sina ankar-tröjor igår <3

Idag har vi haft en stanna-inne-dag och haft pyjamas heeeela dagen! Så tråkigt väder ute och så var vi trötta från gårdagen, så det var mysigt att bara vara inne och leka och busa! Hugo fick smaka en ny puré idag som var jättegod, morot/palsternacka/äpple från Ellas. Och så har vi börjat ge några skedar "middag" varje dag för att vänja H vid riktig mat. Idag blev det kalops, han verkar gilla smakerna men konsistensen är sådär, så vi fortsätter öva med några skedar varje eftermiddag hehe ;-) Varje morgon blir det gröt iaf och det är mumma tycker Hugo! Och frukt/grönsakspure är aaaalltid gott! Han hoppar upp och ner och flaxar med armarna när man visar honom förpackningen, haha! <3 

/ Ems.

6 månader

Lilla plutten blev 6 månader i torsdags! Helt sjukt! Och på fredagen fyllde Hugos bff Albie 1 år... Vart i hela friden tog tiden vägen? Det går alldeles för fort! :( Man hänger inte alls med... En vecka känns som en dag, på riktigt! Det är sjukt... 

Man kan nog inte förstå hur fort tiden går när man har barn, förrän man själv är förälder. Jag hade ingen aning. Folk säger att tiden springer iväg så fort de fått barn, jag tänkte typ: Jaja... Men nu när jag har Hugo så förstår jag! Tiden borde gå långsammare när man fått barn, men det gör den inte. När jag lärt mig en av Hugos rutiner så byts den ut mot en ny. Folk frågar hela tiden "hur mycket äter han? Hur ofta? När sover han? Hur länge? Brukar han göra si? Eller gör han så?" Och varje gång säger jag; "eehhh jaaa, eller jag vet inte... Det är nog olika..." För det finns inget bra svar på frågorna, jag kan bara svara hur hans rutiner sett ut just den dagen. Jag vet inte hur det blir imorgon. För det ändras hela tiden. Tiden går så snabbt... 

Stoppa tiden! Jag vill njuta av min lilla bebis innan han blir stor. Innan han kryper ifrån mig, stapplar ifrån mig, går ifrån mig, springer ifrån mig... Om 4 månader kanske han redan tar sina första steg, det är sjukt! Han föddes ju nyss. Fast ändå känns det som om han alltid funnits. Det är en sån konstig känsla, svår att förklara... Man vet och förstår när man själv får barn. 

Jag längtar efter fler barn. Vet att det kommer bli tufft. Men jag älskar den här känslan! Känslan av att vara MAMMA <3

/ Ems. 

RSS 2.0