Det är lite trist...

...men man blir alltid lika förvånad när någon snäll människa erbjuder sin sittplats på en fullproppad t-bana till lilla mig. Ja, tack vare kulan då. Det är fint tycker jag, att dom tänker på mig, en okänd människa som de förmodligen aldrig kommer träffa igen. Men det är synd att man blir förvånad över att en okänd person gör en annan en god gärning. 

Det finns ialla fall hopp för mänskligheten när det fortfarande finns dom som tänker på andra före sig själva! 

/ Ems.

Bild på skinnhandskarna




Effektiv lördag

Vaknade 7 imorse, fixade frulle till mig och mannen vid halv åtta :) Efter frukosten började jag städa undan i köket, så nu är det superfint där! Sedan tog vi med oss massa skräp, åkte till tippen. Vidare till Farsta där jag fick min rabatt på skinnhandskarna jag skrev om i förra inlägget, hehe ;) Och Dan gick på bolaget :) Sen skulle han tydligen ha nya FIFA 14, så vi åkte till Länna/MediaMarkt. Jag skulle hem till päronen men var tvungen att ha bilen och Dan skulle hem och spela/kolla fotboll, så det var bara tillbaka till Östberga för att släppa av mannen :) 

Då passade jag på att ta med fyra kassar pantflaskor som jag åkte och pantande, så sammanlagt fick jag tillbaka 180 kr (med rabatten på handskarna och panten), kändes nice ;D Sen åkte jag till päronen. Pappa fick laga mina solglasögon och mamma fick "laga" min tå, har typ en inflammation i stortån som gör jätteont, hoppas den går över nu när mamma grävt och fixat med den, hehe... Pappa dammsög vår bil också, behövde inte ens muta med något haha ;) Dessutom hittade han massa mynt under sätena så jag "tjänade" ännu mer pengar idag ;) haha! Efter det drog jag & päronen och käkade lunch på Max och sedan skjutsade jag päronen till tåget vid halv fem då de skulle till stan och äta middag :) 

Själv åkte jag till Haninge och köpte en bäddmadrass till vaggan, plus lite annat "bra-att-ha" till bebis. Och kvällens middag, som blev hemlagad pizza, mums :) när jag kom hem från Handen så dammsög jag och började bädda iordning bebisens vagga, men hade visst inte tvättat lakanen så jag kunde inte bädda klart vaggan än. Nu har vi myst med en film till middagen och jag är redo att gå och lägga mig och sova... Haha... Så sjukt trött (a) 

Jag hann med mycket nytta idag, eller hur? :D Kanske därför jag är så trött nu, zzZzZzzz... 

/ Ems. 



Snark

När jag kom hem upptäckte jag att jag hade 20 procent rabatt på en vara på Åhléns, jag som köpte ett par handskar för 300 idag... Får åka förbi Farsta imorgon och kolla om man kan göra ett återköp och sen köpa om handskarna med rabatten. Jobbigt. Aaahhh... Snaaark... Nu ska vi kolla på Idol och mysa :) Sedan blir det hopp i säng, som jag längtar! Trött tjej (a) hehe...

/ Ems.

Hahaha älskar våra livsviktiga konversationer




Äntligen fredag

Gick till Åhléns efter jobbet i väntan på Mary. Köpte ett par nya skinnhandskar! Supersnygga och supermysiga inuti :D Sedan när jag mött upp Mary försökte vi kolla i lite butiker, som resten av Stockholm, så vi gav upp och gick och fikade istället :) 




Middag - ugnspannkaka

Vi lagade tjockpannkaka med blåbär i idag, det var supermumsigt så jag åt två portioner, hehe... 





V 36

Vecka 36 idag! (35+0) Så himla sjukt, tiden SPRINGER iväg. Jag blir lite rädd. Om tiden springer nu, vad kommer den då göra när vi har vår skatt i famnen? Jag vill stoppa tiden, vill njuta mera. Det är underbart att vara gravid, samtidigt som det är väldigt jobbigt. Och längtan, längtan efter dig lilla skatt, den ska vi inte ens prata om :) 

Det börjar bli tungt nu. Trött hela tiden, sover så sjukt dåligt och oroligt. Känner mig lite stressad, men jag vet inte varför. Det är inte jobbet ialla fall, jag kan ta det så lugnt som jag tillåter mig själv att göra och har hyfsat fria arbetstider. Det går att komma senare någon dag och gå tidigare någon dag. Men alla tankar, alla "måsten", "hur kommer det bli sen"... Tror det är det som gör mig stressad. Och självklart mitt kontrollbehov, det gör mig galen ibland. Men jag försöker att släppa på det, jag vet att jag inte kan kontrollera allt och vissa saker har jag kunnat låta rinna av mig. Det är en liten bit på vägen ialla fall. 

Men nu oroar jag mig för hur förlossningen ska bli. Kan inte sluta tänka på den. Jag som var så duktig och tänkte: "Det blir som det blir"... Fram tills nu, nu kan jag inte släppa tanken på att jag vill föda vaginalt, med lillens huvud först. Försöker intala mig själv att även om han vänder sig åt rätt håll av sig själv (eller med lyckat vändningsförsök om jag gör det) så kan det uppstå komplikationer som gör att det inte går att föda som jag vill. Men det är svårt att få in i min kontrollerande skalle :( Vill inte tänka på att det kanske blir på något annat sätt, vill definitivt inte tänka på alla komplikationer som kan uppstå! Usch... 

Men det viktigaste är ju såklart att min älskling kommer ut och är frisk! Han får komma med kejsarsnitt om vi måste, bara han mår bra. Vi längtar så sjukt mycket efter dig och jag tror du längtar efter oss också, så fort du hör min eller pappas röst som pratar med dig så börjar du röra på dig <3 Idag har du levt rövare i min mage, aj aj... Det gjorde faktiskt ont :( Kändes som om du låg på tvären, med huvudet på höger sida och fötterna sparkandes på min vänstra sida. Huden på magen spändes så mycket att det gjorde väldigt ont, trodde nästan huden skulle spricka! Och igår sträckte jag en muskel på sidan/ryggen och jag har haft så ont hela dagen, ingen ställning, varken stå eller sitta har känts bra. Så jag skyndade mig från jobbet när vi var klara vid 15,45 ochnär jag väl kom hem (kändes som det tog en evighet att komma hem idag) så skyndade jag mig att förbereda middagen, sedan fick Dan ta över så jag kunde lägga mig i ett varmt bad! Gud vad skönt det var! 

Nu har vi ätit middag och jag tryckte i mig några sirapskakor till efterrätt. Bakade de igår, mumma! Nu vill jag baka mera, haha ;) Kommit in i ett bak-mode tror jag... Nu ska jag bara lata mig i soffan tills det är dags att förflytta sig till sängen. Hoppas på bättre sömn inatt bara... 





Tänk att det var lilla du som var flubber <3




Ajabaja

Man ska inte googla medicinska saker, men man kan ju inte låta bli... Så nu har jag skrämt upp mig själv och vill verkligen inte göra vändningsförsök och inte föda vaginalt om bebis ligger i säte (läste om en vars bebis fick cp-skada pga syrebrist under förlossningen). Men jag vill ju helst inte göra kejsarsnitt heller :( Snälla bebis, lägg dig åt rätt håll nu, med huvudet neråt så att mamma får föda vaginalt med ditt huvud först, tack lilla älskling! :-* 

/ Ems.

Inne i tvn eller?






Mvc vecka 34+4

Var hos vår bm imorse, allt såg bra ut förutom att lillen vänt sig igen, så nu har han huvudet uppåt. Förmodligen därför jag har så ont i revbenen för han ligger med huvudet där uppe och "skaver". 

Det är snart dags för bebis att ligga med huvudet neråt om det ska bli en "normal" förlossning. Gör han inte det så blir det planerat kejsarsnitt... 

Jag ska tillbaka till bm ons den 2/10 och så ska hon känna efter om han fortf inte lagt sig med huvudet nedåt. Om så är fallet kommer jag få åka in till förlossningen och göra ett vändningsförsök, vilket innebär vissa risker (och jag tror inte det är speciellt skönt för varken mig eller bebis), så jag hoppas att vi slipper. Snälla bebis, vänd dig med huvudet nedåt nu! <3 

/ Ems. 

Söndag

Vaknade kl 10 imorse, det var länge sedan jag sov så länge! Vi somnade iofs runt tolv, det var länge sedan vi var uppe så länge hehe ;) Efter dopet igår åkte vi hem en stund, sedan käkade vi kinamat och åkte till K & K och hade spelkväll med Mary och några av Kattis gymnasievänner :) 

Vaknade upp igår med ömma revben, undrar om lillen ligger och sparkar mycket där på nätterna när jag inte märker, för det är inte ofta han nuddar revbenen under dagen.. Skumt! Men nu är jag konstant öm där och det är ibland jobbigt att sitta upp eller ligga i vissa ställningar.. 

Idag har vi slappat på fm, tog en tur till Skogås och hälsade på pappa :) De andra var inte hemma.. Hämtade även det som de köpte till oss från Gekås! Skickade med en lista på saker som vi ångrade att vi inte köpte mer av när vi var där, så det var ju superbra att dom skulle dit nu innan bebis kommer så att de kunde köpa det åt oss :D var ju mest babysaker jag hade skrivit på listan, hehe.. Efter snabbvisiten i Skogås så hälsade vi på Micke och Albin, och så följde de med oss hem - och nu är vi här! Har busat med lilla prinsen i några timmar så nu sussar han så sött :) 




Kär i dig




Bild på mig och kulan efter dopet




Albins dop

Idag var vi på dop. Tack Sanera & Micke för att vi fick dela den här dagen med er och Albin! Dopet var så fint. Anna sjöng en superfin sång, det var svårt att hålla tillbaka tårarna! Och lilla Albie somnade tillslut under de sista minuterna av ceremonin, haha! 

Sedan gick vi till en lokal precis bredvid kyrkan och fikade. Allt var så fint! Albin fick en mörkgrön minikonken av mig och älskling i doppresent, hoppas den kommer användas flitigt, hehe ;) 

Gick förbi presentbordet och kikade lite, vilka fina och bra saker skrutten fick! Allting var precis så som man önskar att ett dop ska vara, så jag tror du är rätt nöjd ändå trots att allt inte blev som du hade tänkt, eller hur S, hihi ;D 

/ Ems. 

Min alkoholfria drink i onsdags på middagen med jobbet




Nomnom




Fredag 20 sep

Äntligen fredag! Denna vecka har faktiskt gått jättesnabbt, men en fredag kan aldrig komma snabbt nog. Speciellt inte när man är gravid och fortf jobbar. Det börjar bli tungt och jobbigt nu. Är mer och mer trött varje morgon, eller egentligen hela dagen, och min rygg gör så ont vid dagens slut... 

Vi åt nudlar och frallor till middag idag, haha :) Ingen av oss orkade göra någon riktig middag och jag var vrålhungrig. Tog över en timme att komma hem från jobbet pga vägbyggen/köer, suck! 

Nu har jag hoppat i mitt sköna nattlinne. Vi ska bara vara hemma ikväll och mysa :) Så himla skönt! Har längtat hela dagen, eller hela veckan, hehe... 

Imorgon ska vi på Albins dop, det ska bli roligt! Mamma, pappa och Bell ska till Ullared imorgon så jag är lite avis! Men har skickat en lista till mamma med saker som jag vill ha därifrån, haha ;) Och tvingat henne att ringa mig om de hittar nåt annat kul som de tror att jag kanske behöver eller vill ha ;D 

Nu ska jag hälla upp ett glas pepsi max och hämta min chokladkaka som väntar i kylen ;) bye bye! 

/ Ems.

V 35




Tisdag

Puh, trött! Strul på jobbet imorse så det blev lite stress, men vi klarade det bra ändå, blev klara i god tid. Skönt. Imorgon har vi planeringsmöte på fm, så andra får sköta våra "morgonuppgifter", sedan jobbar vi em till kl 17 och efter det ska vi ut och äta, jobbet bjuder :) Restaurang Grill på Drottninggatan :) dyrt ska det tydligen vara, haha... Gratis är gott, som man brukar säga! 

Nu ikväll har jag gjort S och M (och Albiiiie) sällis till Kista för att leta skjorta till lillprinsen, blev en superfin som han ska ha på sig på lördag efter dopet i kyrkan :) Man kanske borde ta och fundera på vad man själv ska ha på sig, har ju inte direkt en massa valmöjligheter, det är ju lite begränsat utbud just nu i garderoben... 

/ Ems.

Olio deli

Alltså, vilken restaurang! Deras kortmaskin fungerade inte... Jag erbjöd mig att åka iväg och hämta ut pengar, även fast närmsta bankomat ligger långt ifrån. Men ägaren insisterade på att jag kunde betala nästa gång vi kom dit. Vilken service! En annan restaurang hade aldrig gått med på att servera mat utan att få betalt först. Att man litar så mycket på sina kunder, det vinner man på i längden! Hoppas det inte är någon kund som utnyttjar det bara. Det är en toppenrestaurang och jag ska åka dit redan imorgon och ge dom pengarna jag är skyldig, plus lite till. Det är dom definitivt värda! 

/ Ems.

Myslördag

Mannen kom hem inatt ändå. Min älskling. Jag vaknade när han la sig i sängen och frågade: men, är du hemma? (Han hade sagt att han skulle sova borta då han inte kunde ta sig hem på egen hand). Då svarade han: ja, du blir ju arg på mig annars... Då sa jag: men det är ju bara för att jag älskar dig och vill ha dig hos mig. Då förstod han mig ialla fall. Gosis <3 

Imorse efter frukosten åkte jag till m och p, morsan färgade mitt hår :D Sedan hängde jag där tills de skulle iväg på vinylparty hos fam Seaton, kul! 

Nu sitter jag på vår favvo-restaurang i Hammarby sjöstad och väntar på mat som jag ska ta med hem till mig, nutten och Krille! Mumma ;D Sedan har jag fetaste godispåsen som väntar, till efterrätt... Bra lördag!

/ Ems. 

...

Har haft en normal/bra fredag den 13e, fram tills nu när jag ska sova... Vill ha min man här... Vill inte sova själv :( 

/ Ems.

-

Blir så himla trött på att det alltid är samma sak varje gång. Önskar att alkohol inte fanns. 

Jag blir ledsen när du inte förstår att det jag säger och det jag gör, det är utav kärlek. För att jag bryr mig. 

Men när alkoholen har tagit över så förstår du inte. Du tror att jag missunnar dig. Tvärtom... 

Älskar dig. Alltid. Önskar att du förstod mig, även fast alkohol är inblandat.

/ Ems. 

Finaste presenten

Fick en liten fickspegel av Dan i början av vårt förhållande. Hade glömt att jag hade den, hittade den i min handväska när jag bytte till en ny häromdagen. Min älskling... Du är så fin! <3 




Friday

Drog tidigt från jobbet idag, redan vid halv tre. Fick skjuts hem av svärmor :) Det var så skönt, hemma på tio minuter. 

Hann städa undan massa när jag kom hem men sedan behövde jag vila en stund så jag slängde mig på soffan. Nu har jag tryckt i mig vaniljgifflar och ett glas mjölk, nomnom ;) 

Snart kommer min älskling hem, men han ska bara va hemma ikväll och ta det lugnt medan jag ska till Skogås och bli lite ompysslad. Bell ska färga mitt hår och mamma ska fixa min onda tå :) 

/ Ems.

Skulls

Han kommer vara så cool, vår lilla kille! Vi längtar som bara den efter dig <3 När jag kom hem med den här så la Dan den på sin mage och sa: "Åh, kan han inte komma till pappa nu och ligga såhär?"... Längtar!!! 




Vägde mig i helgen

9 kilo upp sedan jag blev gravid, hoppas på att det inte blir så mycket mer, men de säger ju att man går upp som mest sista tiden... 

/ Ems.

Hos bm v 34

Allting såg bra ut, lågt och bra blodtryck. Bra sockervärde. Bebis ligger fortf med huvudet nedåt men rörligt, rumpa och rygg till vänster och fötterna till höger. Min stackars högra sida, haha... Bra hjärtljud också. Min lilla kille, det är bra att du sköter dig då blir mamma glad och stolt ;) <3 

/ Ems.

V 34

Idag kan jag ta det jättelugnt på morgonen. Gick upp som vanligt, men har bm-besök kl 9, så ska inte åka hemifrån förrän om en timme typ ;) Skönt! Har nyss ätit frukost och ligger nu och vilar. Sjukt trött i kroppen... Måste boka massage men tänker hela tiden: jag gör det imorgon... 

Idag vänder veckan plus att vi går in i vecka 34, snart ses vi lilla bebis! <3 




Älskling 2009




Kändis

Såg precis skådisen från Jägarna. Han som spelar polisen från Stockholm/storebrorsan ;) Han åkte ned för rulltrappan vid T-centralens t-bana. 

Om nån ville veta xD 

/ Ems.

Fina blommor från morfar & Edith




Nya sängkläderna




Nybäddat med nya sängkläderna




50 dagar kvar <3




Födelsedagsfirande

Hela helgen har bestått av firande. I fredags blev det restaurangbesök med Dan och vännerna på Grekiska Kolgrillsbaren, lika gott som alltid! Efteråt åkte vi hem till mig och hade lite fredagsmys :) 

På lördagen var det dags att fira med min släkt, kl 14. Fick massa fina presenter trots att vi bestämt att inte ge några presenter längre, om man inte fyller jämnt förstås. Fick sängkläder, bok, ugnsform, blommor, ljuslykta, presentkort på bio, bodyspray, handväska, mm :) 

Igår (söndag) kom Dans familj förbi på fika. Av dom fick jag fotbad, manikyr/pedikyr set, spray och lotion från Victorias secret :) 

/ Ems.

<3


Lilla magen


32+2


Mitt fina hjärta, jag älskar dig också! <3


Födelsedag

Idag när jag kom upp och skulle luncha med svärmor (som varje dag) så stod en bukett blommor och en godispåse från henne och väntade på mig! Så himla gulligt :)

Strax ska jag och älskling iväg till Heron city och äta middag och gå på bio, Snabba cash 3 - livet deluxe ;)


Hehehehe Sanera....


24 barre

Är det en vanlig dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag, för det är faktiskt min födelsedag! Hurra, hurra, hurra! ;)

/ Ems.


Ny vecka - v 33 och 55 dagar kvar


Åttio procent - done! 20 to go <3


32+6, jag och kulan vill inte frysa så vi klär oss varmt idag även fast det ska bli 21 grader...


-

Apropå ingenting... Såg min "mens-app" nu på telefonen... Över 200 dagar sedan jag hade mens, den saknar man verkligen inte! Känner mig befriad, hahaha... Det är först när man tänker efter som man njuter av att slippa den. Ska passa på att njuta nu, de få veckor/månader som är kvar av denna befrielse ;)

/ Ems.


RSS 2.0